18 Kasım 2013 Pazartesi

Pırasalı Puf Böreği

Pırasalı Puf Böreği için Gereken Malzemeler


Hamuru için:

1 çay bardağı su

1 çay bardağı süt

1 çay kaşığı instant maya

1 çay kaşığı tozşeker

Aldığı kadar un

Tuz


İç malzeme için:

2 adet pırasanın beyaz kısımları

3 çorba kaşığı zeytinyağı

1 adet soğan

1 adet yumurta

Tuz

Karabiber


Kızartmak için:


Sıvıyağ


Pırasalı Puf Böreği Börek tarifleri Pırasalı Puf Böreği Börek tarifleri[/caption]


Pırasalı Puf Böreği Tarifi ve Yapılışı


Öncelikle Hamurumuz için gereken malzemelerimizi hazırlaylım, su, süt, maya, şeker ve tuzu bir kaba alın. Üzerine azar azar un ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Hamuru streç filme sarıp 30 dakika dinlendirin. İç malzeme için pırasaları 5 santim boyunda kesin. Daha sonra uzunlamasına ikiye bölün ve ince doğrayın. Zeytinyağını bir tavaya alıp, piyazlık doğranmış soğanı rengi dönene dek kavurun. Üzerine pırasayı ekleyin. 5 dakika kavurup, tuz ve karabiber ekleyin.(kolayyemektarifleri.biz) Yumuşayana dek pişirip ocaktan alın. 10 dakika dinlendirdikten sonra üzerine yumurtayı kırıp karıştırın. Dinlenen hamuru unlu zeminde yufka kalınlığında açın. Hamurdan büyük bir bardağın ağzıyla yuvarlaklar kesin. Kestiğiniz hamurların içine pırasalı harçtan koyun ve yarım ay şeklinde kapatın. Kenarını ruletle düzeltin. Kızgın yağda önlü arkalı kızartıp, sıcak olarak servis yapın.


Sofra



Pırasalı Puf Böreği

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder