18 Kasım 2013 Pazartesi

Etli Pırasa

Kış Mevsimin En Güzel yemeklerinden olan “Pırasa Yemeği“nin en iyi tarifleri sizlerin karşınızdayız. ilk Önce “Etli Pırasa” yemeğini sizlere anlatacağız, ilk önce malzemelerinizi hazırlayın ve daha sonra tarifine geçerek bu güzel yemeği akşam sevdiklerinize yedirin. Pırasanın Faydalarını Anlatmakla bitiremiyz hiç bir zaman.


Etli Pırasa için Gereken Malzemeler


1 kg pırasa

400 gram iri doğanmış kemiksiz kuzu eti

2 çorba kaşığı tereyağı

1 adet soğan

1 çorba kaşığı salça

Yeteri kadar su

Tuz

Karabiber


Etli Pırasa yemeği,pırasa yemek tarifleri,Kış yemekleri Etli Pırasa yemeği,pırasa yemek tarifleri,Kış yemekleri[/caption]


Etli Pırasa Yemeği Tarifi ve Tarifi


İlk Önce Pırasaları bir güzel temizleyip, 2 cm uzunluğunda verev doğrayın. Tereyağını bir tencereye alıp, yemeklik doğranmış soğanı sote edin. Üzerine eti ekleyip, suyunu salıp çekene dek kavurun. Salçayı 1 su bardağı sıcak suda açın ve tencereye ekleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Yemeğin üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Et ve pırasa yumuşayana dek (azalırsa su ilave ederek) pişirin.


Sofra



Etli Pırasa

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder