27 Kasım 2013 Çarşamba

Simit Poğaça

Simit Poğaça için Gereken Malzemeler


Hamur için;20 adet için


Yarım su bardağı, ılık süt


Yarım su bardağı, ılık su


20 gr yaş maya


2 çorba kaşığı toz şeker


Yarım çay bardağı sıvı yağ


100 gr oda sıcaklığında tereyağı


1 tane yumurta kullanmadan 1 saat önce dolaptan çıkaralım


tuz


Alabildiği kadar un.


Üzeri için;


3 çorba kaşığı pekmez


3 çorba kaşığı su


1 su bardağı bardağı susam


1 çorba kaşığı zeytinyağı (susamları kavurmak için)


İç Harcı İçin;


200 gram beyaz peynir


Maydanoz


simit poğaça 300x176 Simit Poğaça Tarifi,Poğaça Tarifleri,Hamur işleri


Simit Poğaça Tarifi ve Hazırlanışı:


Karıştırma kabına yaş mayayı alalım üzerine ılık süt, ılık su ve şekeri ilave edelim iyice karıştıralım on dakika dinlendirelim.


Elediğimiz un ve tuzu bir kenara alalım, dinlenen karışıma sıvıyağ, tereyağ ve yumurtayı ilave edelim elimizle karıştıralım, unu azar azar ilave edelim yoğuralım ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar un ilave edelim.


Hazırladığımız hamuru ılık bir ortamda mayalanmaya bırakalım (hamur iki katına çıkana kadar) yaklaşık yarım saat.


Biz bu arada, iç harcını hazırlayalım, maydanozu ayıklayıp yıkayalım peynirle karıştıralım.


Küçük bir tavada 1 kaşık zeytin yağında susamları kavuralım.


Pekmez ve suyu karıştıralım.


Hamur mayalanınca yirmi eşit parçaya ayıralım, tatlı tabağından biraz küçük oval şekilde açalım iç malzemesinden yeterince koyalım kapatalım (oval şeklini bozmadan)kolayyemektarifleri.biz


Hazırladığımız poğaçaları pekmezli suya batırıp sonra kavrulmuş susama bulayalım, yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim. Bıçak yardımı ile üzerine yana doğru eğimli kesikler atalım, bu şekilde yaklaşık 30-40 dakika bekletelim.


200 derecelik ısıda üzeri kızarana kadar pişirelim.


Afiyet olsun…



Simit Poğaça

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder