13 Kasım 2013 Çarşamba

Fırında Kuru fasulye

Kış Aylarının Vazgeçilmez yemeği Olan “Kuru fasulye” birde Fırında yapulmış ise tadından yenmez. hadi bakalım bu akşam sevdiklerinize güzel bir Fırında Kuru fasulye yapmaya nedersiniz.


Fırında Kuru fasulye için Malzemeler


4 su bardağı kurufasulye

400 gram kuşbaşı et

2 adet soğan

1 adet domates

1 adet kırmızı salçalık biber

4 adet sivri biber

2 diş sarmısak

1 çorba kaşığı salça

2 çorba kaşığı tereyağı ya da margarin

2 adet kurutulmuş acı kırmızı biber

Pulbiber

Yeteri kadar su

Tuz
Fırında Kuru Fasulye,Kuru Fasulye Tarifleri


Fırında Kuru fasulye Tarifi ve Yapılışı


AKŞAMDAN ıslattığınız kurufasulyeleri haşlayıp güvece alın. Diğer taraftan, etleri bir tencereye alıp suyunu salıp tekrar çekene kadar kavurun. Daha sonra üzerine küp doğradığınız soğan, domates, kırmızı biber, sivri biber ve ikiye bölünmüş sarmısakları ekleyin. Soğanların rengi dönünce salçayı da ilave edip bir iki çevirin ve etli harcı güvece, fasulyelerin üzerine dökün. Tuz ve kurutulmuş acı biberi ilave edin. Güvecin kapağını kapatın ya da üzerini alüminyum folyo ile örtün. Önceden ısıtılmış 250 derece fırında fasulyeler pişene kadar tutun.



Fırında Kuru fasulye

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder