24 Kasım 2013 Pazar

Kış Türlüsü

Kış Türlüsü için Gereken Malzemeler:


5 adet defne yaprağı

2 bağ, soğan

5-6 tane havuç

750 gr. patates

1 tane lahana

2 dal biberiye

4 çorba kaşığı margarin

karabiber, kekiki tuz

2 yemek kaşığı salca

Bir kaç tane etli kırmızı biber

1 tane kereviz

500 gram, kemikli dana eti


Türlü tarifi, Türlü Yemek Tarifleri,Kış Türlüsü Türlü tarifi, Türlü Yemek Tarifleri,Kış Türlüsü


Kış Türlüsü Tarifi ve Hazırlanışı


Orta boy bir tencereye eti alalım güzelce yıkayalım, sekiz su bardağı su ile etleri haşlayalım (etler yumuşamalı) ara sıra köpüğünü almayı unutmayalım.


Biz bu arada, patatesleri soyalım doğrayalım (kullandığınız et büyüklüğünde) Lahanayı ayıklayıp yıkayalım, kesme tahtasının üzerinde ince kıyalım. Taze soğanı ayıklayalım iyice yıkadıktan sonra yeşil kısımlarını ince beyaz kısımlarını irice doğrayalım. Havucu bıçakla sıyıralım kerevizi ayıklayalım patates boyutunda doğrayalım. Son olarak ta kırmızı biberleri yıkayalım, ortasındaki tohumları çıkaralım biraz irice doğrayalım.kolayyemektarifleri.biz


Orta boy bir tencereye margarini eritelim ve salçayı alalım hafif kavuralım eti ilave edelim karıştıralım lahanayı ilave edelim soteleyelim. Haşladığınız etten arta kalan suyu ilave edelim yaklaşık on dakika pişirelim. Sure sonunda kereviz, patates, havuc, taze soğanın beyaz kısımları ve defne yaprağını katalım kısık ateşte sebzeler pişene kadar pişirelim. Ocaktan indirmeden 5 dakika önce soğanın yeşil kısmını, tuz ve baharatları ilave edelim.


Ocaktan aldıktan sonra yaklaşık on beş dakika dinlendirip servise sunalım.


Afiyet olsun…



Kış Türlüsü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder