Dereotlu Poğaça için gereken malzemeler
125g margarin(yumuşak)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı sirke
2 tam yumurta
Tuz,Maydanoz,dereotu ,peynir
1 paket kabartma tozu
aldığınca un
Dereotlu Poğaça Tarifi ve hazırlanışı
İlk Önce 125g margarin,1 çay bardağı sıvı yağ,1 çay bardağı yoğurt 2 yumurta mikserle iyice çırp.1 tatlı kaşığı sirke ,tuz,dereotu,kabartma tozu ,un ekleyip iyice yogurunuz.
15 dak . dinlendiriniz.Diğer tarafta peynir ile maydanozu ve 1 yumurta akınını (sarısını üzerine sürücez)karıştırıp içini hazırlayınız.Hamurdan ceviz büyüklüğünde alıp istediğiniz şekilde ortasına iç malzemeden koyup güzelce kapatınız. Üzerine yumurta sarısı sürünüz.180 decere ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriniz.Ben yumurta büyüklüğünde perçeler koparıp poğaça şekli verip kek kalıbında pişirdim.
Dereotlu Poğaça
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder