14 Kasım 2013 Perşembe

Dereotlu Poğaça

Dereotlu Poğaça için gereken malzemeler


125g margarin(yumuşak)

1 çay bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı yoğurt

1 tatlı kaşığı sirke

2 tam yumurta

Tuz,Maydanoz,dereotu ,peynir

1 paket kabartma tozu

aldığınca un


Dereotlu poğaça,poğaça tarifleri


Dereotlu Poğaça Tarifi ve hazırlanışı


İlk Önce 125g margarin,1 çay bardağı sıvı yağ,1 çay bardağı yoğurt 2 yumurta mikserle iyice çırp.1 tatlı kaşığı sirke ,tuz,dereotu,kabartma tozu ,un ekleyip iyice yogurunuz.

15 dak . dinlendiriniz.Diğer tarafta peynir ile maydanozu ve 1 yumurta akınını (sarısını üzerine sürücez)karıştırıp içini hazırlayınız.Hamurdan ceviz büyüklüğünde alıp istediğiniz şekilde ortasına iç malzemeden koyup güzelce kapatınız. Üzerine yumurta sarısı sürünüz.180 decere ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriniz.Ben yumurta büyüklüğünde perçeler koparıp poğaça şekli verip kek kalıbında pişirdim.



Dereotlu Poğaça

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder