26 Kasım 2013 Salı

Tavuklu Kumpir

Tavuklu Kumpir için Gereken Malzemeler


250 gram tavuk göğsü

6 adet orta boy patates

Yeteri kadar su

1 adet havuç

1 çorba kaşığı tereyağı

1 çay bardağı konserve bezelye

1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

10-12 dal maydanoz

Tuz

Karabiber


tavuklu kimpir 300x235 Tavuklu Kumpir,Tavuklu Yemek tarifleri


Tavuklu Kumpir Tarifi ve Yapılışı


Öncelikle Patatesleri bir tencereye koyun ve üzerini geçecek kadar su ekleyip, 15 dakika haşlayın. Tencereden çıkarıp, üzerlerine bıçakla artı şeklinde çizik atın. Çay kaşığıyla patateslerin iç kısmını biraz çıkarın ve bir kaba doğrayın. Küp doğranmış tavuk eti ile havucu tereyağında kısık ateşte 6-7 dakika soteleyin. Doğranmış patatesin içine katın. Üzerine bezelye, rendelenmiş kaşar peyniri, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ekleyip, karıştırın. Patateslerin içine bu karışımı paylaştırın ve sıcak olarak servis yapın.



Tavuklu Kumpir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder