Dil Peynirli Hasanpaşa Köftesi için Malzemeler
Yarım kg kıyma
1 adet soğan
2 adet yumurta
2 dilim bayat ekmek içi
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz, karabiber
Püre için:
3 adet patates
1 su bardağı süt
125 gram dil peyniri
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz
Üzerine:
1,5 su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı salça
Dil Peynirli Hasanpaşa Köfte Tarifi ve Yapılışı
KIYMAYI geniş bir kaba alıp üzerine rendelenmiş soğan, yumurta, ıslatılıp sıkılmış ekmek içi, tuz ve karabiber ekleyip iyice yoğurun. Harçtan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartın ve ortası boş kase şeklinde köfteler hazırlayıp fırın tepsisine dizin. Üzerine sıvıyağ gezdirip önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişmeye bırakın. Diğer taraftan patatesleri haşlayıp ezin. Üzerine süt, didiklenmiş dil peyniri, sıvıyağ ve tuzu ekleyin. Ocağa oturtun ve peynir eriyene kadar karıştırarak pişirin. Yarım saat dinlendirin. Daha sonra püreyi bir sıkma torbasına alın. Köfteleri fırından çıkarıp harcı ortalarına sıkın. Suyla açtığınız salçayı tepsinin dibine dökün. Yeniden fırına verip üzerleri kızarana kadar pişirin. Kekik yaprakları ile süsleyin.
Hasanpaşa Köftesi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder