2 Mart 2014 Pazar

Çikolatalı Kestaneli Kapkek

Çikolatalı Kestaneli Kapkek için Gereken Malzemeler


110 gram un

1/2 çay kaşığı karbonat

115 gram tereyağı (oda sıcaklığında)

115 gram şeker

115 gram esmer şeker

2 adet büyük boy yumurta

85 gr kestane püresi

120 ml ayran

1 çay kaşığı sıvı vanilya
Çikolatalı Kestaneli Kapkek,kek tarifleri,Resimli Çikoatalı kek Tarifi



Çikolatalı Kestaneli Kapkek Tarifi ve yapılışı


1. Fırınınızı önceden 175 dereceye ayarlayın, ısınadursun.

2. Muffin kalıbınıza muffin kağıtlarını yerleştirin.

3. Küçük bir kabın içine un ve karbonatı birlikte eleyin.

4. Başka bir büyük kap içinde tereyağını kremsi bir

yapı kazanana kadar mikser ile çırpın, şekeri ekleyin,

3 dakika daha çırpın.

5. Çırpmaya devam ederken teker teker yumurtaları

ve kestane püresini ekleyin.

6. Unlu karışımı da 3 seferde azar azar ekleyin.

7. Son olarak ayran ve vanilyayı da karışıma katın.

8. Dikkatli bir şekilde kek hamurunuzu kalıplarınıza

paylaştırın.

9. Kalıbın ¾’ünü dolduracaksınız. Daha fazla koyarsanız

taşabilir.

10. 20-25 dakika pişirin. Keklerin ortasına batırdığınız



Çikolatalı Kestaneli Kapkek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder