Çikolatalı Kestaneli Kapkek için Gereken Malzemeler
110 gram un
1/2 çay kaşığı karbonat
115 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
115 gram şeker
115 gram esmer şeker
2 adet büyük boy yumurta
85 gr kestane püresi
120 ml ayran
1 çay kaşığı sıvı vanilya
Çikolatalı Kestaneli Kapkek Tarifi ve yapılışı
1. Fırınınızı önceden 175 dereceye ayarlayın, ısınadursun.
2. Muffin kalıbınıza muffin kağıtlarını yerleştirin.
3. Küçük bir kabın içine un ve karbonatı birlikte eleyin.
4. Başka bir büyük kap içinde tereyağını kremsi bir
yapı kazanana kadar mikser ile çırpın, şekeri ekleyin,
3 dakika daha çırpın.
5. Çırpmaya devam ederken teker teker yumurtaları
ve kestane püresini ekleyin.
6. Unlu karışımı da 3 seferde azar azar ekleyin.
7. Son olarak ayran ve vanilyayı da karışıma katın.
8. Dikkatli bir şekilde kek hamurunuzu kalıplarınıza
paylaştırın.
9. Kalıbın ¾’ünü dolduracaksınız. Daha fazla koyarsanız
taşabilir.
10. 20-25 dakika pişirin. Keklerin ortasına batırdığınız
Çikolatalı Kestaneli Kapkek
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder