22 Mart 2014 Cumartesi

Kestaneli Kurabiye

Kestaneli Kurabiye için Malzemeler :


3 yumurta akı

250gr. pudra şekeri

1 paket vanilya

1 tatlı kaşığı tarçın

bir tutam zencefil

350gr. çekilmiş badem

100gr. kestane püresi

60gr. un

1 tatlı kaşığı kakao ve süslemek için ½ tatlı kaşığı kakao
Kestaneli Kurabiye Tarifi, Kurabiye Çeşitleri,Kurabiye Tarifi



Kestaneli Kurabiye Tarifi ve Yapılışı :


Yumurta aklarınına bir çimdik tuz eklenerek kar gibi oluncaya kadar çırpılır. Pudra şekeri azar azar eklenek çırpmaya ara vermeden devam edilir. (Bezenin sönmemesi gerekiyor.) Daha sonra süslemede kullanmak için bezeden 4 çorba kaşığı kadar ayrılır. Vanilya, tarçın, zencefil ve badem eklenip, karıştırılır. Kestane püresi, un ve kakao ilave ederek yoğrulur. (Hafif yapışkan bir hamur oluyor.)kolayyemektarifleri.biz Hamur 4 parçaya bölünüp, her parça çapı 2,5 cm’lik rulolar haline getirilir. Streç folyoya sarılarak 2 saat buzdolabında bekletilir. Rulolardan 1’er cm’lik dilimler kesilir. Kesilen parçalar biraz düzeltip yuvarlak hale getirilir. Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizilir.


Süsleme:

Daha önce ayrılan 4 çorba kaşığı bezeden 2 tatlı kaşığı ayrılır ve yarım tatlı kaşığı kakao ile karıştırılır. Kurabiyelerin üzerine beyaz beze sürülür. Ortalarına kürdanla bir damlacık kakaolu bezeden damlatılır ve kürdanın ucuyla şekillendirilir. Önceden ısıtılmış 130 derece fırında 15 dakika pişirilip, sonra ısıyı 100 dereceye düşürerek 12-15 dakika daha pişirilir. (Bezelerin sararmaması için fırında fazla bekletmeyin



Kestaneli Kurabiye

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder