Fırında Hamsi için Gereken Malzemeler
- Yarım Kg Hamsi
- 2 Adet Kuru Soğan
- 1 Adet Limonun Suyu
- 8 Diş Sarımsak
- Yarım Su bardağı Zeytinyağı
- Kararında Karabiber,
Kırmızı Pul Biber,Tuz
Fırında Hamsi Tarifi ve Yapılışı
Hamsilerin kılçıklarını temizleyin.Bol suyla yıkayıp iyice süzün ve biraz tuzlayın.Soğanları halka şeklinde kesin. Sarımsakları soyup bütün bırakın.Fırın kabınızı yağlayın.Halka kestiğiniz soğanları kabın tabanına dizin.Sarımsaklarla soğan halkalarının bıraktığı boşlukları doldurun.Üzerine fileto şeklindeki hamsileri üst üste gelmeyecek şekilde dizin.Kolayyemektarifleri.biz Tuz,karabiber ve pulbiberle baharatlandırın.1 limon suyunu üzerine gezdirin ve 1/2 çay bardağı zeytinyağını fırça yardımıyla balıklara sürün.Önceden 180 derecede ısıttığınız fırında yaklaşık 30-40 dakika pişirin.Sıcak olarak servis edin.
Fırında Hamsi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder