17 Mart 2014 Pazartesi

Hamsi Kuşu

Hamsi ile Neler Yapabiliriz Dedi; Birsel Hanım Oda “Kuş” bile yaparım dedi hamsi’den ve yaptıda işte lezzet burda “Hamsi Kuşu” Tarifi sizlerle hadi Malzemelerimizi Hazırlayalım ve hamsiye Görüntü ve Lezzet verelim.


Hamsi Kuşu için Gereken Malzemeler :

1 kg. hamsi

1 su bardağı mısır unu

2-3 adet yumurta

tuz


Hamsi Kuşu Üzerine:


1 tutam maydanoz

1 tutam dereotu

2-3 adet taze soğan

kuru nane, kırmızı pul biber

birkaç damla limon suyu


Kızartmak için:

sıvı yağ
Hamsi Kuşu Tarifi, Balık Yemekleri,Hamsili Yemek Tarifleri


Hamsi Kuşu Tarifi ve Yapılışı :


Hamsilerin kılçıkları ayıklanıp, iyice yıkanır ve tuzlanır. Yeşillikler yıkanıp, incecik kıyılır. Kuru nane, kırmızı pul biber ve limon suyu eklenerek harmanlanır. İki adet hamsi sırtları zemine gelecek şekilde yan yana (hafifçe birbirinin üstüne gelecek) dizilir. Üstlerine yeşilliklerden bir tatlı kaşığı yerleştirilir. Üçüncü hamsi ile üstü kapatılıp, elde sıkılır. Önce mısır ununa, sonra çırpılmış yumurtaya batırılarak, kızgın yağda kızartılır.



Hamsi Kuşu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder