19 Mart 2014 Çarşamba

Kafesli Elmalı Tart

Kafesli Elmalı Tart için Gereken Malzemeler


Tart Hamuru İçin;


*2 adet yumurtanın sarısı,

*150 gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı,

*1 su bardağı pudra şekeri,

*1 çorba kaşığı yoğurt,

*Yarım paket kabartma tozu,

*2,5 su bardağı un
İç malzemesi için;

*3-4 adet elma rendesi ( yukarıda bahsettiğim gibi ben yarım kavanoz elma püresi kullandım)

*Yarım su bardağı toz şeker,

*1 su bardağı kadar iri parçalara bölünmüş ceviz. ( Cevizi fazla dövmeyin. Yerken ağıza gelmesi daha güzel)

*Tepeleme bir tatlı kaşığı tarçın.

*Dilerseniz üstüne pudra şekeri


kafesli elmalı tart


Kafesli Elmalı Tart Tarifi ve Hazırlanışı


1.Öncelikle rendelenmiş elmalar ile şekeri bir tavada, elma suyunu çekene kadar pişirin. Sonra ceviz ve tarçını ekleyerek soğumaya bırakın.

2.Hamur malzemesini yoğurun. Yoğurulan hamurdan üçte bir parçayı ayırın.

3. Tart kalıbınızın altını hafifçe yağlayın ve üçte iki ayırdığınız hamuru, tart kalıbının altına ve yanlarına doğru yayın. Orta kısmı elmalı karışımı yerleştireceğimizden 2 santim kadar, yanlardan çukur kalmalı.

4. Soğuyan elmalı karışımı tart hamurunun üstüne güzelce yayın.

5.Elmalı karşımın üstüne ayırdığınız hamurdan kurşun kalem kalınlığında yuvarlayarak kafes şeklinde yerleştirelim.

6.Artan hamurlardan merdane ile açıp, elinizde olan çiçek veya yaprak kurabiye kalıpları ile şekiller çıkararak, kafeslerin kenarlarına veya dilediğiniz yerlere yerleştirin.

7.Tartınızı önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında pembeleşinceye kadar pişirip, iyice soğutarak



Kafesli Elmalı Tart

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder