17 Mart 2014 Pazartesi

İncirli Kurabiye

İncirli Kurabiye için gereken Malzemeler

250 gr. oda sıcaklığında tereyağı

1/2 su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı pudra şekeri

2 yumurta (birinin akı üzerine sürmek için ayrılır.)

1 paket kabartma tozu

4,5 su bardağı un

12 adet kuru incir

1 su bardağı iri çekilmiş ceviz

1 çay kaşığı tarçın


Üzerine:


Hindistan cevizi, bitter çikolata, yarım ceviz içi
İncirli Kurabiye Tarifi, Resimli Kurabiye Tarifleri,Oktay usta Kurabiye Tarifi



İncirli Kurabiye Tarifi ve Yapılışı :


İncirler sıcak suda bekletilerek yumuşatılır. İyice kurulanıp, küçük küçük doğranır.

Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ve pudra şekeri mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Sonra sıvı yağ ve yumurtalar (birinin akı ayrılacak) eklenir. Kabartma tozu ve un ilave edilip yumuşak bir hamur hazırlanır. Gerekiyorsa tekrar un eklenebilir.

Ben bu aşamada hamuru ikiye böldüm. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp, elimde açtım ve ortasına incir-ceviz-tarçın karışımı koyarak yuvarladım. Bu şekilde istediğim sayıda kurabiye yaptıktan sonra geriye kalan incir-ceviz-tarçın karışımını kalan hamura ekleyip, tekrar yoğurdum.

İncirli hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp, yuvarlanır.kolayyemektarifleri.biz Önce yumurta akına sonra hindistan cevizine batırılarak, yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif kızarana kadar pişirilir.

Üzeri sade olan kurabiyeler eritilmiş bitter çikolata ve yarım iç cevizle süslenir ve çikolata donunca servis yapılır.


Birsel Hanıma bu güzel tarifler için Sonsuz Teşekürler.



İncirli Kurabiye

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder