Mantarlı Biftek için Gereken Malzemeler :
1 kg biftek
400 gr. kültür mantarı
2 adet çarliston biber
2 adet domates
isteğe göre 1 tatlı kaşığı salça
tuz
sıvı yağ
kaşar peyniri rendesi
Mantarlı Biftek Tarifi ve Yapılışı :
Biftekler teflon tavada yağsız olarak kızartılır. Yıkanıp, dilimlenen mantarlar sıvı yağda kavrulur. Mantar suyunu bırakıp çekince yemeklik doğranan domates ve biber eklenip, bir süre pişirilir. Tencereye su ve salça eklenir. Kızartılan biftekler de tencereye alınır, tuzu ayarlanarak etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. İstenilen yumuşaklıkta pişen etler bir fırın kabına alınır, mantarlar etlerin üzerine yerleştirilir. Yemeğin suyu da fırın kabına dökülür. Kaşar peyniri rendesi serpilerek önceden ısıtılmış orta dereceli fırında kaşar eriyip kızarıncaya kadar pişirilir. Yanında pilav ve patates kızartması ile servis yapılması önerilir.
Mantarlı Biftek
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder