18 Mart 2014 Salı

Mantarlı Biftek

Mantarlı Biftek için Gereken Malzemeler :


1 kg biftek

400 gr. kültür mantarı

2 adet çarliston biber

2 adet domates

isteğe göre 1 tatlı kaşığı salça

tuz

sıvı yağ

kaşar peyniri rendesi
Mantarlı Biftek Tarifi,Etli Yemek Tarifleri,Mantarlı yemek Tarifleri



Mantarlı Biftek Tarifi ve Yapılışı :


Biftekler teflon tavada yağsız olarak kızartılır. Yıkanıp, dilimlenen mantarlar sıvı yağda kavrulur. Mantar suyunu bırakıp çekince yemeklik doğranan domates ve biber eklenip, bir süre pişirilir. Tencereye su ve salça eklenir. Kızartılan biftekler de tencereye alınır, tuzu ayarlanarak etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. İstenilen yumuşaklıkta pişen etler bir fırın kabına alınır, mantarlar etlerin üzerine yerleştirilir. Yemeğin suyu da fırın kabına dökülür. Kaşar peyniri rendesi serpilerek önceden ısıtılmış orta dereceli fırında kaşar eriyip kızarıncaya kadar pişirilir. Yanında pilav ve patates kızartması ile servis yapılması önerilir.



Mantarlı Biftek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder