20 Mart 2014 Perşembe

Mantarlı ve Tavuklu Pide

Mantarlı ve Tavuklu Pide için Malzemeler :


1 kg. un

1 yemek kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz

1 paket yaş maya

aldığı kadar ılık su


İç malzeme;
Mantarlı iç;

500 gr. mantar

2 adet domates

tuz, karabiber, kırmızı pul biber

sıvı yağ


Tavuklu iç;

500gr. kuşbaşı doğranmış tavuk

2 adet çarliston biber

2 adet domates

tuz, karabiber, kırmızı pul biber

sıvı yağ


Üzerine;


kaşar peyniri rendesi


Üzerine sürmek için;


tereyağı
Mantarlı ve Tavuklu Pide,Pide Tarifleri,Mantar Yemekleri



Mantarlı ve Tavuklu Pide Tarifi ve Yapılışı :


Un yoğurma kabına alınarak ortası havuz gibi açılır. Toz şeker ve tuz eklenir. Yaş maya unun ortasına alınarak aldığı kadar ılık suyla yumuşak bir hamur hazırlanır, 1 saat kadar mayalanmaya bırakılır.

Mantarlar yıkanıp, dörde bölünür. Sıvı yağda suyunu bırakıp çekinceye kadar kavrulur. Küp doğranmış domates eklenip, bir süre daha pişirilir. Tuzu ve baharatları ayarlanıp soğumaya bırakılır.Başka bir tencerede tavuklar sıvı yağda kavrulur. kolayyemektarifleri.biz Küp doğranmış domates ve biber eklenip, sotelenir. Tuzu ve baharatları ayarlanıp, ocaktan alınır.

Mayalanan hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar kopartılıp, unlanmış zeminde oval şekilde açılır. Kenarları hafifçe içe katlanır. Hazırlanan pidenin yarısına tavuklu, yarısına da mantarlı harçtan yerleştirilir. Üzerine kaşar rendesi serpilerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirilir. Fırından çıkınca yanlarına tereyağı sürülerek, sıcak servis yapılır.



Mantarlı ve Tavuklu Pide

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder