18 Mart 2014 Salı

Kahvaltılık Pide

Kahvaltılık Pide İçin Malzeme Listesi


1 su bardağı ılık süt

Yarım su bardağı ılık su

1/2 paket yaş maya (21 gr.)

2 çay kaşığı tuz

2 çay kaşığı şeker

1 yumurta (akı içine, sarısı üzerine)

1 yemek kaşığı sıvıyağ

Aldığı kadar un


Kahvaltılık Pide İç Malzemesi

peynirli;

2 adet orta boy domates

2 adet biber

200 gr. peynir


Kahvaltılık Pide “Sucuklu”


2 parmak sucuk

kaşar peyniri

kekik, pulbiber

1 adet domates

1 adet biber
Kahvaltılık Pide,Pide Tarifleri,Pide Çeşitleri,Kahvaltı Tarifleri


Kahvaltılık Pide Tarifi ve Yapılışı


Yoğurma kabına, maya, yarım bardak ılık su ve 2 çay kaşığı şeker alınıp, karıştırılır ve 10 dakika bekletilir. Erimiş olan mayanın üzerine, tuz, süt ve yumurta akı konulur. Yumuşak bir hamur elde edene kadar un eklenerek yoğrulur. (Yaklaşık 3 su bardağı kadar). Hamur bir süre dindendirilir. (10-15 dk.) Bu arada iç malzemelerini hazırlayabilirsiniz.

Domateslerin kabukları soyulup, küçük küpler halinde doğranır. Biberler de ince ince doğranır. Peynir, pulbiber, kekik eklenip karıştırılır. Gerekirse tuz eklenebilir. Sucuklu yapmak isterseniz; sucuklar minik doğranır, doğranmış domates biber ve baharatlarla karıştırılır.

Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartılır. Her parça 20 cm çapında açılır. Ortasına iç malzemeden yerleştirilip, iki kenar ortaya doğru kapatılarak pide şekli verilir. Tepside 30-40 dakika kadar mayalanması için bekletilir. Yumurta sarısı 1 yemek kaşığı sıvıyağ ile çırpılıp, fırça ile pidelerin kenarlarına sürülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafifçe pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkarınca üzerine bir bez örtülüp, 5-10 dakika dinlendirilip, servis yapılır.

Not : istediğiniz iç malzemeyi kullanabilisiniz


Birsel Hanım Sabah Kahvaltıda Sizdeyiz:)



Kahvaltılık Pide

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder