16 Mart 2014 Pazar

Kütük Pasta

Kütük Pasta için Gereken Malzemeler :


1 paket dr. Oetker pandispanya karışımı

3 adet yumurta

7-8 yemek kaşığı su


Kreması:


1 paket Dr. Oetker kakaolu krema

1,5 su bardağı süt

50 gr. yumuşak margarin (ben 1 yemek kaşığı Becel kullandım.)

1/2 poşet kremşanti (1 çay bardağı süt)


Kütük Pastanın Arasına :


damla çikolata


Üzerine:


rendelenmiş bitter çikolata

pudra şekeri

şeker hamuru

gıda boyası

mantar şeklinde çikolata veya bezeden mantar yapabilirsiniz.
Kütük Pasta Tarifi, Pasta Tarifleri,Resimli pasta Tarifi



Kütük Pasta Tarifi ve Yapılışı :


Pandispanya paketin üzerindeki tarife göre hazırlanıp, yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen ya da kare bir tepside pişirilir. Biraz ılınınca yağlı kağıtla beraber dikkatli bir şekilde rulo yapılır. Tamemen soğuyunca streç filme sarılıp bekletilir. (Bir gün önceden hazırlanması tavsiye edilir.)Kremayı hazırlamak için; yumuşak margarin mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Krema karışımı ve süt eklenip, 2-3 dakika daha çırpılır. Kremşanti sütle çırpılıp, hazır hale getirilir.


Pandispanya rulosu açılarak sütle ıslatılır. Arasına krema sürülerek damla çikolata serpilir ve düzgünce rulo yapılır. Rulodan verev şekilde kütüğün dallarını yapmak için parçalar kesilir ve yanlarına verev kısmı kütüğün gövdesine gelecek şekilde yerleştirilir. Kremadan 1-2 yemek kaşığı ayrılarak kalan krema ile pasta sıvanır. Bir çatal yardımıyla çizgiler yapılarak ağaç kabuğu görünümü verilir; rendelenmiş çikolata serpilir. Kolayemektarifleri.bizRulonun kesilen yerleri kremşanti ile kaplanır. Ayrılan krema ince uç takılmış krema sıkma torbasına doldurularak kütüğün halkaları oluşturulur. Pastanın üzerine şeker hamurundan süslemeler yapılır, mantar çikolatalar ve uygun hazır süslemeler yerleştirilir. Son olarak üzerine pudra şekeri elenerek kar yağmış görüntüsü elde edilir. Pasta Buzdolabında bir gece dinlendirilip, servis yapılır.


Birsel Hanıma Bu güzel tarifi için Çok Teşekür Ederiz



Kütük Pasta

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder