2 Şubat 2014 Pazar

Ananaslı Vişneli Kek

Ananaslı Vişneli Kek için Gereken Malzemeler


100 gram şeker

100 gram un

150 gram tereyağı

2 adet yumurta

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

460 gram konserve ananas

50 gram esmer şeker

8-9 tane vişne(komposto)


Ananaslı Vişneli Kek,Kek tarifleri Ananaslı Vişneli Kek,Kek tarifleri


Ananaslı Vişneli Kek Tarifi ve Yapılışı


Ananaslı Vişneli Kek tarifimize öncelikle geniş bir kâsenin içerisine 50 gram kadar esmer şekerimizi ve 50 gram kadar daha önceden oda sıcaklığında eritmiş olduğumuz tereyağımızı ilave ederek harcımızı mikser ile güzelce karıştırıyoruz. Tereyağlı şeker karışımımız kıvama geldikten sonra kelepçeli tepsimizin tabanına kaşık ile bastırarak yayıyoruz. Daha sonra konsere ananaslarımızı tepsimize yerleştiriyoruz. Halka ananaslarımızın içerisine vişnelerimizi yerleştirerek tepsimizi bir kenara alıyoruz.


Şimdi sırada Ananaslı Vişneli Kekimizin harcını hazırlama zamanı. Bunun için öncelikle 100 gram şekerimizi geniş bir kâsenin içerisine alarak başlıyoruz. Daha sonra 100 gram kadar daha önceden oda sıcaklığında beklettiğimiz tereyağımızı ve 2 adet yumurtamızı da ilave ederek harcımızı mikser yardımı ile kıvama gelinceye kadar karıştırıyoruz. Hazırladığımız kek harcımızı daha sonra kullanmak üzere bir kenara alıyoruz.


Şimdi sırada kek harcımızın unlu malzemelerini hazırlama zamanı. Öncelikle 100 gram kadar unumuzu süzgeç yardımı ile eleyerek geniş bir kâsenin içerisine alıyoruz. kolayyemektarifleri.biz Hemen ardından 1 paket vanilyamızı ve 1 paket kabartma tozumuzu da aynı işlemden geçirerek unumuzun içerisine ilave ediyoruz. Hazırladığımız unlu malzemelerimizi kaşık yardımı ile güzelce karıştırdıktan sonra unlu malzemelerimizi daha önce hazırladığımız Ananaslı Vişneli Kek harcımızın içerisine ilave ederek tüm harcımızı mikser ile karıştırıyoruz. Şimdi son olarak 2 yemek kaşığı konserve ananas suyumuzdan kek harcımızın içerisine ilave ederek tüm harcımızı 5-6 dakika kadar karıştırıyoruz.


Hazırladığımız Ananaslı Vişneli Kek harcımızı daha önceden tabanına ananas yerleştirdiğimiz kelepçeli tepsimize alıyoruz. Harcımızın üzerini spatula ile düzelttikten sonra tepsimizi daha önceden 180 derece ısıtmış olduğumuz fırına sürüyoruz. Ananaslı Vişneli Kek harcımızı yaklaşık olarak 35-40 dakika kadar pişiriyoruz. Kekimiz piştikten sonra fırından alarak oda sıcaklığında 5 dakika kadar dinlendiriyoruz. Daha sonra kekimizi tepsiden alarak servis tabağına yerleştiriyoruz. Hazırladığımız Ananaslı Vişneli Kekimizin yanına vanilyalı dondurma ilave ederek sunuma hazır hale getiriyoruz.



Ananaslı Vişneli Kek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder