23 Şubat 2014 Pazar

Tatar Böreği

Yine Merhaba Evimin Ahçıları; Yine Sizlerle birlikte, farklı bir börek tarifini anlatacağız, Böreğimizin Adı “Tatar Böreği” Adından anlaşıldığı üzere, tatar böreği tatarla has bir özgü böreğidir. Bugün Sizde evinize lezzetli bir börek yapmaya ne dersiniz hadi koları sıvayın, ve hemen böreğimizi yapmaya başlayalım.


Tatar Böreği için Gereken Malzemeler


200 Gramkıyma

1 Kaşık (Yemek Kaşığı)ince kıyılmış maydanoz

1 Adetkurusoğan

1 Tutamtuz,karabiber

2,5 Bardakun

1 Kaşık (Çay Kaşığı)tuz

0,2 Litresu

1 Dişsarmısak

250 Gramsüzme yoğurt

2 Kaşık (Yemek Kaşığı)tereyağı

1 Tutamkurunane


Tatar Böreği tarifi, Resimli börek tarifleri Tatar Böreği tarifi, Resimli börek tarifleri


Tatar Böreği Tarifi ve Hazırlanışı


Soğanı rendeleyin,sarmısağı dövün.

Harcı hazırlamak için,bir kapta,kıyma,maydanoz,soğan,tuz,karabiber ve 1,5 çorba kaşığı suyu karıştırıp,yoğurun.

Una,1 çay kaşığı tuzu,0,2 litre suyu ilave edip,yoğurun.Üzerine nemli bir bez örtüp,15-20 dakika dinlendirin.Hamuru 4 eş parçaya ayırıp,3 mm.kalınlığında açın.

Hamuru,6cm.lik karelere ayıracak şakilde kesin,ortasına harcı koyup,muska şeklinde kenarlarını bastırarak kapatın.

Bir tencereye tuzlu su koyup kaynatın,kaynayan suya hamurları atıp,hafif diri kalacak şekilde haşlayın(yaklaşık 10-12 dk.)Delikli bir kepçeyle ,sularını iyice süzerek,bir kaba alın.

Ilık tuttuğumuz yoğurdu,sarmısak ve tuzla ,sos haline gelecek şekilde karıştıralım.Tatar böreğimizin üzerine önce yoğurt sosunu,sonra da naneli ve biberli erittiğimiz tereyağını dökelim.



Tatar Böreği

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder