27 Şubat 2014 Perşembe

Çarşaf Böreği

Herkese Merhaba; Bugün sizlere bir börek tarifinden bahsedicem bu “Çarşaf Böreği” olacak, Sabah Kahvaltın’da veya akşam yemeğinde, lezetli bir şekilde, yiyebileceğiniz enfes bir tat sizler için.


Çarşaf böreği için gereken malzemeler


1 yemek kaşığı tuz

Su

2 su bardağı ayçiçek yağı

İç harcı için

1 büyük soğan

1 kg ıspanak ya da pazı

Tuz

Karabiber

Kırmızı pul biber


üzeri için

1 küçük kase yoğurt

2 yumurta sarısı

Yarım çay bardağı zeytintağı


Çarşaf Böreği Tarifi, Börek Tarifleri, Resimli Börek çeşitleri



Çarşaf böreği Tarifi ve Yapılışı


Çarşaf böreği: Fırını 200 dereceye ayarlayın. Unu derin bir kaba eleyip tuz ve ayçiçek yağını ekleyin. Suyu azar azar ekleyerek pürüzsüz bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun. üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika kadar dinlendirin. Ispanakları yıkayıp küçük parçalar şeklinde doğrayın. Soğanı küp küp doğrayın ve tuzunu ilave edip karıştırın ve elinizle suyunu sıkın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp hafif unlanmış zeminde merdane ile tabak büyüklüğünde açın. üzerlerine ayçiçek yağı sürüp bir kenarda bekletin. Hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. İlk açtığınız hamuru elinize alıp elinizin üzerinde çevire çevire büyütün. Masa örtüsünün üzerine alıp parmak uçlarınızla kenarlardan çekiştirerek hamuru incecik açın. Bir kenarından tutup içeriye doğru hafifçe katlayın ve hazırladığınız harçtan kenarı boyunca ekleyin. örtünün kenarından tutup kaldırın ve hamurun kendi kendine sarılmasını sağlayın. Kolayyemektarifleri.biz Elde ettiğiniz ruloyu kendi etrafında sararak yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Tüm malzemeyi bu şekilde hazırlayıp tepsideki böreğin çevresine sararak tepsiye yerleştirin. Yoğurt, yumurta sarısı ve zeytinyağını bir kasede çırpıp böreğin üzerine sürün. önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Servis yapın.

Çarşaf böreği artık hazır, afiyet olsun.



Çarşaf Böreği

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder