26 Şubat 2014 Çarşamba

Soğuk Ayran Çorbası

Merhaba Ev Ahçıları; Bugün Sizlere Soğuk Ayran Çorbasından bahsedeceğim, Malumunuz Kış Aylarındayız Ama Yinede Yaz Aylarını Düşenerekten Şimdiden Sizlere Enfes Bir “Soğuk Ayran Çorbası” Yapacağım, Sizlerinde bana eşlik etmesini istiyorum, hadi bakalım hep beraber ilk önce malzemeleri hazırlayalım sonra mutfakta tarifi inceliyim aşamaları ile yapalım, bakalım nasıl bir lezet çıkacak şimdiden Afiyet Olsun Yorumlarınızıda eksik etmeyi unutmayın.


Soğuk Ayran Çorbası İçin gereken Malzeme Listesi


1 Bardak Buğday

1/4 Bardak Süzme Yoğurt

1 Bardak Nohut

Biraz Tuz

Biraz Nane
Soğuk Ayran Çorbası,Çorba Tarifleri


Soğuk Ayran Çorbası Tarifi ve Yapılışı


Öncelikle nohut ve buğdayı geceden su içerisinde yumuşatalım.Çorbamızı yapmadan önce yumuşaması için su içerisine koyduğumuz malzemelerimizi güzelce süzelim ve kuru bir kabın içerisine koyalım.

Daha sonra bir tencere ocağa verelim ve sıcak su üzerine ekleyelim nohut ve buğdaylarımızı üzerine ekleyelim haşlamaya başlayalım. kolayyemektarifleri.biz Diğer kabın içerisinde, süzme yoğurt ile tuzumuzu karıştıralım. Diğer taraftan tencere içerisindeki suyumuzdan bir miktar yoğurt içerisine ekleyin ve soğuk olan yoğurdumuzu ılıklaştırın.Ilıklaşan yoğurdumuzu tenceremizin içerisine ekleyelim.Orta ateşte hızlıca çırpa çırpa karıştıralım.Kaynama esnasına vardığında altını kapatalım. Soğutalım. Dilerseniz dolapta birazdaha soğuk ısıya getirebilirsiniz, nane ile servis edebilirsiniz.



Soğuk Ayran Çorbası

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder