20 Şubat 2014 Perşembe

Oruk Kebabı

Oruk Kebabı için Gereken Malzemeler


250 gram yağlı kuzu etinden çekilmiş kıyma

2 su bardağı köftelik bulgur

3 diş sarmısak

3 çorba kaşığı nane

1 tatlı kaşığı karabiber

2 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber

Bir buçuk tatlı kaşığı tuz


Oruk Kebabı, Kebao ve Köfte tarifleri Oruk Kebabı, Kebao ve Köfte tarifleri


Oruk Kebabı Tarifi ve Yapılışı


1. Bulguru tencereye alın. Üzerini kapatacak şekilde ılık su ilave edip, bekletin. 45 dakika sonra, suyunu süzün. Sarmısakları iyice dövün ya da robottan geçirin.

2. Hazırlanan bulgura, kıyma, sarmısak ve diğer malzemeleri ekleyin. 15-20 dakika köfte gibi yoğurun.

3. Hazırladığınız köfteleri, kalın kebap şişlerine geçirip, mangalda ya da fırının ızgarasında pişirin. Dilerseniz, evde ızgara üzerinde küçük köftecikler biçiminde de pişirebilirsiniz.



Oruk Kebabı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder