Oruk Kebabı için Gereken Malzemeler
250 gram yağlı kuzu etinden çekilmiş kıyma
2 su bardağı köftelik bulgur
3 diş sarmısak
3 çorba kaşığı nane
1 tatlı kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
Bir buçuk tatlı kaşığı tuz
Oruk Kebabı Tarifi ve Yapılışı
1. Bulguru tencereye alın. Üzerini kapatacak şekilde ılık su ilave edip, bekletin. 45 dakika sonra, suyunu süzün. Sarmısakları iyice dövün ya da robottan geçirin.
2. Hazırlanan bulgura, kıyma, sarmısak ve diğer malzemeleri ekleyin. 15-20 dakika köfte gibi yoğurun.
3. Hazırladığınız köfteleri, kalın kebap şişlerine geçirip, mangalda ya da fırının ızgarasında pişirin. Dilerseniz, evde ızgara üzerinde küçük köftecikler biçiminde de pişirebilirsiniz.
Oruk Kebabı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder