27 Şubat 2014 Perşembe

Pazılı kiş

Pazıyı Severmisiniz, Sizi bilmem ben çok severim, bugün sizlere çok lezzetli “Pazılı kiş” yemeğinden bahsedicem emin olunki tam damak tadınıza hitap edicek ve evdekiler parmaklarını yiyecek.


Pazılı kiş için Gereken malzemeleri


Hamur için

2.5 su bardağı un

200 gr tereyağı

1 yumurta

Tuz

2 yemek kaşığı soğuk su


İç harcı için


200 gr pazı yaprağı

4 taze soğan

1 yemek kaşığı tereyağı

200 ml krema

Tuz

Karabiber

3 yumurta

200 gr rendelenmiş emmental peyniri


Pazılı kiş Tarifi, Pazılı kiş Tarifi,Hamur işleri tarifleri


Pazılı Kiş Tarifi ve Yapılışı


Pazılı kiş: Hamur için gereken tüm malzemeyi çukur bir kapta yoğurun. Buzdolabında 1 saat bekletin. Küçük kiş kalıplarının içine margarin sürün. Hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırıp kalıpların içine yerleştirin. Hamurların üzerini birkaç yerinden çatalla delin. Pazı yapraklarını iri doğrayın. Taze soğanları kıyın. Tereyağını tavada eritip soğan ve pazıyı birkaç dakika soteleyin. kolayyemektarifleri.biz Tavayı ocaktan alıp ılındırın. Krema, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Yumurtaları bir kasede çırpıp pazılı karışıma ekleyin. Hazırladığınız iç harcı hamurların içine paylaştırın. üzerlerine rendelenmiş peyniri serpin. önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.Pazılı kiş artık hazır, afiyet olsun.



Pazılı kiş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder