14 Şubat 2014 Cuma

Midye Tatlısı

İşte Size özel farklı bir tatlı, akşam yemeğinden hemen sonra ağzınız tatlansın diye, midye şekili, Midye Tatlısı size sunmaktayız. bu güzel lezzeti hadi hep birlikte yapmaya başlayalım.


Midye Tatlımız İçin Gerekli Malzemeler:


½ su bardağı yoğurt

½ su bardağı sıvı yağ

½ su bardağı süt

½ paket kabartma tozu

1 adet yumurta

½ çorba kaşığı sirke

1 su bardağı ceviz içi

200 gr tereyağı

Aldığı kadar un ( 4-5 su bardağı )


Açmak İçin:


Nişasta


Şerbeti İçin:


4 su bardağı toz şeker

4,5 su bardağı su

1 dilim limon suyu


Midye Tatlısı Tarifi, Tatlı tarifleri Midye Tatlısı Tarifi, Tatlı tarifleri


Midye Tatlısı Tarifi ve Hazırlanışı:


Midye tatlısı hazırlamaya ilk olarak şerbetini hazırlayarak başlayalım. Bir tencereye şeker ve suyu ilave ederek kaynamaya bırakalım.

Şerbet kaynadıktan sonra içine bir dilim limon suyu sıkarak 8-10 dakika kadar kısık ateşte kaynatarak ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.

Tatlımızın hamurunu hazırlamak için, yoğurma kabımıza tereyağı ceviz ve nişasta hariç diğer tüm malzemeleri ekleyerek karıştıralım.kolayyemektarifleri.biz

Ardından unu azar azar ilave ederek kulak memesi yumuşaklığından biraz daha katı bir hamur yoğuralım. İyice yoğrulan hamuru 18 veya 20 adet beze yapalım ve 20 25 dakika kadar dinlenmesi için bekletelim.
Daha sonra dinlenen hamurun ilk önce 10 bezesini tek tek üzerlerine nişasta serperek yemek tabağı büyüklüğünde açarak aralarına tekrar nişasta serpiştirip üst üste yerleştirelim.
Üst üste konan 10 beze hamuru üzerine nişasta serperek olabildiğince açalım.

Hamuru rulo şeklinde sıkıca sararak ruloyu bir parmak eninde keselim ve yan yatırarak bir merdane yardımıyla hafifçe açarak içine ceviz içi koyup poğaça şeklinde katlayarak yağlanmış bir fırın tepsisine döşeyelim.

Kalan diğer bezelere de aynı işlemi uygulayarak tepsimizi dolduralım ve üzerine eritilip ılıtılmış tereyağını gezdirerek dökelim.

Daha sonra önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında kızarana kadar pişirerek fırından çıkartalım ve üzerine soğuk şerbeti döküp 1-2 saat sonra servise sunalım.



Midye Tatlısı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder