14 Şubat 2014 Cuma

Patlıcanlı Paşa Kebabı

Merhaba Evin Ahçıları, bu size akşam yemeğinizi suncağız, bu akşam paşa yemeği yapacağız, bu “Patlıcanlı paşa kebabı” olacak bunun için ilk önce malzemeleri hazırlayalım daha sonra Hazırlanışı anlatımına geçin akşam evinize güzel bir yemek sunun.


Patlıcanlı Paşa Kebabı İçin Gerekli Malzemeler:


½ kg köftelik kıyma

2 dilim bayat ekmek içi

1 kg kemer patlıcan

½ bağ maydanoz

1 adet kuru soğan

1 çay kaşığı karabiber

Yeteri kadar tuz


Kızartmak İçin:


1,5 su bardağı sıvıyağ

Sosu İçin:

½ çay bardağı sıvıyağ

1 adet kuru soğan

6-7 diş sarımsak

3 adet domates

1 tutam nane

½ bağ maydanoz

1 yemek kaşığı toz şeker

Yeteri kadar tuz


patlıcanlı paşa kebabı patlıcanlı paşa kebabı


Patlıcanlı Paşa Kebabı Tarifi ve Hazırlanışı


Patlıcanlı paşa kebabı hazırlamaya ilk olarak köftemizi hazırlayarak başlayalım. Karıştırma kabımıza rendelenmiş kuru soğanı, kıyma, incecik kıyılmış maydanoz, bayat ekmek içi, kimyon, karabiber ve yeteri kadar tuz ilave ederek köftelik harcımızı iyice karıştırarak yoğuralım. Köfte harcından ceviz iriliğinde parçalar alarak yuvarlak köfteler hazırlayarak bir tarafta bekletelim.

Ardından patlıcanları alaca soyarak bir parmak kalınlığında halka şeklinde doğrayarak tuz ve bir yemek kaşığı toz şeker eklenmiş suda yarım saat kadar bekletelim.

Sonrasında patlıcanları bol suda yıkayarak iyice kurulayalım ve kızdırılmış sıvıyağda hafifçe pembeleştirerek kızartalım.

Uygun bir fırın tepsisine önce patlıcan dilimi üzerine köfte köftenin üzerine tekrar patlıcan dilimi yerleştirerek döşeyelim.

Bir tavaya sıvıyağı alarak ısıtıp üzerine ince kıyılmış sarımsaklar ve kuru soğanı ekleyerek kavuralım.

Üzerine rendelenmiş domatesi ilave ederek 2-3 dakika kadar pişirelim ve üzerine baharatlar, tuz ve bir su bardağı sıcak su ekleyip bir iki taşım kaynatarak ocaktan alalım.

Tepsideki patlıcanların üzerine gezdirerek döküp 15-20 dakika kadar sıcak fırında pişirerek fırından çıkartıp üzerine kıyılmış maydanoz ve nane serpiştirerek servise sunalım. Afiyet olsun



Patlıcanlı Paşa Kebabı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder