2 Şubat 2014 Pazar

Muzlu Tart

Muzlu Tart için Gereken Malzemeler


4 adet muz

200 ml krema

Kakao

12 tane bisküvi

125 gram tereyağı

125 gram esmer şeker

400 gram yoğunlaştırılmış süt


Muzlu Tart Tarifi, Resimli Oktay usta Tart Tarifleri Muzlu Tart Tarifi, Resimli Oktay usta Tart Tarifleri


Muzlu Tart Tarifi ve Hazırlanışı


Muzlu Tart tarifimize ilk olarak 125 gram kadar daha önceden oda sıcaklığında bekletmiş olduğumuz tereyağımız küçük bir tencereye alarak başlıyoruz. Tenceremizi ocağın üzerine koyarak tereyağımızı eritiyoruz. Tereyağımız eridikten sonra içerisine 125 gram esmer şekerimizi ilave ediyoruz ve yaklaşık 3-4 dakika kadar karıştırdıktan sonra tenceremize bir de 400 gram kadar yoğunlaştırılmış süt ilave ederek harcımızı yaklaşık 10 dakika kadar ocağın üzerinde karıştırıyoruz. Hazırladığımız karamel harcımız muhallebi kıvamına gelince ocağın üzerinden alıyoruz.


Diğer yandan 12 adet bisküvimizi plastik poşete alıyoruz. Poşetimizin ağzını sıkıca kapattıktan sonra üzerinden oklava ile geçerek bisküvimizi ufaltıyoruz. Elde ettiğimiz bisküvi kırıntılarımızı geniş bir kâseye aldıktan sonra içerisine daha önceden oda sıcaklığında eritmiş olduğumuz 75 gram kadar tereyağımızı ilave ederek harcımızı karıştırıyoruz. Hazırladığımız tereyağlı bisküvimizi tepsiye aldıktan sonra bir kaşık yardımı ile bisküvi kırıntılarını tepsiye bastırarak yerleştiriyoruz.


Bisküvi harcımızı tepsiye yerleştirdikten sonra daha önce hazırladığımız karamelimizi tereyağlı bisküvi harcımızın üzerine döküyoruz. Karameli bisküvi harcının üzerine daha iyi sürmek için kaşığı ara ara kaynar suya batırıp çıkartıyoruz. Bu işlem harcın üzerinin daha pürüzsüz olmasını sağlayacaktır.kolayyemektarifleri.bizKarameli özenle tereyağlı bisküvi harcının üzerine sürdükten sonra tartımızı buzdolabında yaklaşık olarak 2 saat kadar dinlendiriyoruz.


Hazırladığımız tartımız buzdolabında yeteri kadar soğuduktan sonra dolaptan alıyoruz. Bu arada 4 adet muzumuzu halka halka doğrayarak tartımızın üzerine yerleştiriyoruz. İki kat muz yerleştirdikten sonra Muzlu Tartımızı tekrardan buzdolabına alarak yarım saat kadar daha dinlendiriyoruz. Muzlu Tartımızı dolaptan çıkardıktan sonra üzerine 1 yemek kaşığı kadar kakao serpiyoruz. Hemen ardından 200 ml kadar kremamızı mikser ile kıvama gelinceye kadar karıştırıyoruz. Kremamızı kıvama geldikten sonra krema aparatına alarak Muzlu Tartımızın üzerine dekoratif bir şekilde sıkarak süslüyoruz ve sunuma hazır hale getiriyoruz.



Muzlu Tart

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder