17 Şubat 2014 Pazartesi

Lahmacun Böreği

Öncelikle Hepinize Merhaba Bugün Sizlere, Enfes Bir tat olan”Lahmacun” u anlatıcam ama bu sefer börek Versiyonu evet yanlış duymadınız “Lahmacun Böreği” tarifi siz değerli takipçilerimize sunacağız hadi bakalım ilk önce malzemelerimizi hazırlayarak başlayalım. ve sevdiklerimize güzel tatlar yapmaya devam edelim.
Lahmacun Böreği için Gereken Malzemeler


1 su bardağı süt

1 çay bardağı sıvıyağ

1 adet yumurta

5 adet yufka
İçi için:

2 adet orta boy soğan

350 gram yağsız kıyma

3/4 çay bardağı sıvıyağ

1 adet orta boy domates

3-4 adet sivri biber

1 demet maydanoz

Tuz

karabiber


Lahmacun Böreği Tarifi, Börek çeşitleri Lahmacun Böreği Tarifi, Börek çeşitleri


Lahmacun Böreği Tarifi ve Yapılışı


KÜP doğranmış soğanları ve kıymayı sıvıyağda 2-3 dakika kavuralım. Tavla zarı iriliğinde doğranmış domates ve sivri biberleri de ekleyip 2-3 dakika daha kavurmaya devam edelim. İnce kıyılmış maydanozu, tuz ve karabiberi ekleyip karıştıralım. Tavayı ateşten alıp soğutalım. Süt, sıvıyağ ve yumurtayı bir kabın içinde çırpalım. Yağlanmış tepsiye 1 yufka serip kenarlarını dışarı taşıralım. Üzerine sütlü harçtan sürelim. İkinci yufkayı serip üzerine kıymalı harcın yarısını yayalım. Üçüncü yufkayı serip, tekrar sütlü harçtan sürelim. Dördüncü yufkayı serdikten sonra, üzerine kalan kıymalı harcın tamamını yayalım. İlk yufkanın dışarı taşan uçlarını tepsiye doğru katlayıp, üzerine son yufkayı serelim. Kalan sütlü harcı üzerine sürüp, kare dilimler halinde keselim. Isıtılmış 220 derece fırında, altı üstü kızarana dek pişirelim. Sıcak veya ılık servis yapalım.



Lahmacun Böreği

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder