3 Şubat 2014 Pazartesi

Enginarlı Kelebek Makarna

Enginarlı Kelebek Makarna için Nelere ihtiyacımız var?


350 gr. kelebek makarna

180 gr. enginar kalbi

50 gr. dana bacon

20 gr. arpacıksoğanı

1 adet limon

Taze kekik

Sızma zeytinyağı

Tuz


Enginarlı Kelebek Makarna,Deyet Yemek tarifleri Enginarlı Kelebek Makarna,Deyet Yemek tarifleri


Enginarlı Kelebek Makarna Nasıl mı? yapıyoruz :)


Enginar kalbini ince doğradıktan sonra tavada 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı ve doğranmış arpacıksoğanla birkaç dk. soteleyin. Karışıma jülyen doğranmış dana bacon ekleyin. Ocağın altını kısıp tavanın kapağını kapattıktan sonra 15 dk. pişirin. 2 dal taze kekik ve limon kabuğuyla tatlandırdığınız kaynayan tuzlu suda makarnayı al dente haşlayın. kolayyemektarifleri.biz Süzdükten sonra tavadaki enginarlı karışımla makarnayı birkaç dakika çevirin. İsteğe göre birkaç damla limon suyu ve bir tutam tuzla tatlandırıp servis yapın.



Enginarlı Kelebek Makarna

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder