23 Aralık 2012 Pazar

Alman Pastası

Malzemeler :

3 su bardağı un

3 tane yumurta

1 çay bardağı süt

3 çay bardağı şeker

Alman Pastasının Kreması İçin :

yarım kilo süt(750 gr da olabilir)

1 tane yumurta sarısı

2,5 – 3 çorba kaşığı un

1 yemek kaşığından az margarin

Üzeri için pudra şekeri

Alman Pastası

alman pasta

Alman Pastası,Alman pastası tarifi, Resimli Alman pastası

Alman Pasta Tarifi Yapılışı:

3 yumurtayı, şekeri, çay bardağı sütü, çırpıcıyla mikserde yüksek hızla çırpalım. Kabarmasını sağlayalım. Sonra içine eleyip havalandırdığımız unu yavaş yavaş dökelim ve mikserde çırpalım. Hazırlamış olduğumuz pasta hamurunu yuvarlak bir tepside veya kek kalıbını yağlamış ve unlamış olduktan sonra dökelim. Ve 170 ile 180 dereceye fırına verelim.

Unu, malzemelerin akışkanlığına göre sonradan ayarlarsanız daha iyi olur.

Sonra Alman Pastasının kremasını hazırlamak için sütü, yumurta sarısını ve unu bir tencerede karıştırarak hafif ateşte yavaş yavaş çevirerek pişirelim.

Koyu bir kıvam elde ettiğimiz kremayı ateşten alalım. içine margarini ve pudra şekerini ilave edip mikserle karıştıralım..

Not: İsterseniz ateşteyken toz şeker koyabilirsiniz.

Sonra hazır kek hamurları gibi isterseniz ortadan bölüp, içine kremadan koyabilir; isterseniz pasta hamurunu ortadan ikiye kesmeden direkt olarak üzerine dökebilir ve pudra şekeri serpiştirebilirsiniz.

sütün miktarını ayarlayabilirisiniz. ben yapıyorum bazen bu süt miktarı az geliyor. 750 grama yakın daha iyi tutuyor.

Şimdiden Afiyet Olsun!


Alman Pastası

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder