24 Aralık 2012 Pazartesi

Karnabahar Çorbası

Soğuyan kış günlerinde içinizi ısıtacak, akşam yemeklerine sıcak bir başlangıç yapmanızı sağlayacak kremalı karnabahar çorbası tarifi  Damak tadınıza uygun değilse krema yerine klasik çorba terbiyesini tercih edebilirsiniz.

Malzemeler:

250 gram karnabahar
1 adet pırasa
1 adet patates
1 adet havuç
2 adet taze soğan sapı
100 gram krema
1 çorba kaşığı zeytinyağı
6 su bardağı su
Tuz, karabiber

karnabahar corbasi 300x300

Karnabahar Çorbası, Resimli Oktay usta Karnabahar Çorbası Tarifi

Karnabahar Çorbası Tarifi Hazırlanışı,

Karnabaharı temizleyip saplarını çiçeklerinden ayırın.
Pırasayı temizleyip ince doğrayın.
Patatesi soyup küp şeklinde doğrayın.
Zeytinyağını tencereye alıp ısıtın.
Karnabahar sapları, pırasa ve patatesi ekleyip 2-3 dakika devamlı karıştırarak kavurun.
Üzerine suyu ekleyip sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
Tencereyi ocaktan alıp sebzeleri pütürsüz kıvama gelinceye kadar ezin.
Kremayı ekleyip iyice karıştırın.
Tuz, karabiber serpip 3-4 dakika dinlendirin.
Havucu temizleyip zar şeklinde doğrayın.
Tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın.
Taze soğan saplarını verev kesin.
Çorbayı kâselere paylaştırıp üzerlerini havuç ve taze soğanla süsleyin.

Karnabahar Çorbası Tarifi

Karnabahar çorbası artık hazır, afiyet olsun.


Karnabahar Çorbası

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder