Bulgurun sağlık için ne kadar önemli olduğunu artık hepimiz öğrendik. Eğer siz de farklı bir tarif denemek isterseniz, mercimekli bulgur pilavını hazırlayabilirsiniz.
Malzemeler:
1 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı pilavlık bulgur
1 su bardağı dövme buğday
6 yemek kaşığı zeytinyağı
1 büyük soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
4 su bardağı et ya da tavuk suyu
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
Mercimekli Bulgur Pilavi
Mercimekli Bulgur Pilavi Hazırlanışı:
Mercimekleri ve dövme buğdayı ayrı tencerelere alın.
Üzerlerini geçecek kadar sıcak suda 30 dakika bekletin ve süzün.
Soğanı ince doğrayın.
Yağı ve soğanları bir tavaya alıp kısık ateşte kavurun.
Salçayı ekleyip 2-3 dakika daha kavurun.
Mercimek ve dövme buğdayı soğana ekleyin.
Sıcak et suyundan 1 bardak ilave edip pişirin.
Bulguru kalan et suyuyla birlikte tencereye ilave edin.
Tuz ve karabiberi serpip kısık ateşte pilav suyunu çekinceye kadar pişirin.
Pilavı ocaktan alın ve kapağını açmadan 30 dakika demlendirin.
Üzerine pul biber serpip servis yapın.
Afiyet olsun!
Mercimekli Bulgur Pilavi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder