21 Aralık 2012 Cuma

Salçalı Biftek

Salçalı Biftek

Çocuklara et yedirmek hayli zordur. Benim çocuklarım da her eti yemezler. Ama bu verdiğim tarifi özellikle kendileri isterler. Yanına birde sevdikleri makarnadan yaparsam bayılırlar. Sizlerinde deneyeceğinizi umarak paylaşmak istedim…
(Ortalama kalorisi: 215O bir kişiye: 726)

MALZEMELERİ:

800 gr sığır eti
60 gr sıvıyağ
1,5 kaşık tereyağı
2 büyük boy soğan
2 büyük boy domates veya Yarım kahve fincanı tuzsuz domates salçası
ı-5 bardak su
2 defne yaprağı
1 kahve fincanı şarap (istenirse)
Tuz

salcali biftek tarifi

Salçalı Biftek Nasıl Pişirilir?, Salçalı Biftek yapımı,

Salçalı Biftek tarifi YAPILIŞI:
1) Kontrfile veya sokum tarafından alınan kemiksiz etin sinirleri çıkarılır ve 12 eşit parçaya kesilir. Dövülerek her parçaya bıçak sırtı inceliğinde ve el büyüklüğünde yuvarlak .şekil verilir.
2) Sonra etler 2′şer 3′er, kızdırılmış 3 silme çorba kaşığı sıvıyağda önce bir tarafları sonra diğer tarafları olmak üzere kızartılır. Bütün biftekler aynı şekilde kızartıldıktan sonra tepsiye yerleştirilir.
3) Tavadaki kalan yağda, küçük doğranmış soğanlar, 6-7 dakika kavrulur. Kırmızı şarap katılır. 2-3 dakika sonra da kabuğu soyulup, çekirdekleri çıkarılmış ve küçük doğranmış domatesler veya yarım fincan suda eritilmiş salça ilave edilir. 5-6 dakika daha pişirilir. Elde edilen sos, tepsideki ellere dökülür.
4) Soslu etlere, defne yaprakları, yarım çorba kaşığı tuz, bir buçuk silme çorba kaşığı tereyağı ile 3-4 kere de olmak üzere 4-5 bardak sıcak su ilave edilir. Tepsiye kapak kapatılarak, biftekler iyice pişene kadar ortadan az ateşle, 2.5-3 saat pişirilir ve servis yapılır.


Salçalı Biftek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder