29 Aralık 2012 Cumartesi

Kestaneli Hindi Göğüsü

Kestaneli Hindi Göğüsü İçin Gereken Malzemeler:

Yarım Su Bardağı Tavuk Suyu
4 Dilim Füme Hindi
Yarım Kutu Krema
1 Elma
1 Havuç
2 Yemek Kaşığı Tereyağı
Yarım kg Kestane
Yarım Limon Suyu
2 Büyük Parça Hindi Göğsü
Tuz, Karabiber, Tarçın, Dereotu (4 Kişilik)

Kestaneli Hindi Gogusu

Kestaneli Hindi Göğüsü Nasıl Yapılır?, Resimli Kestaneli Hindi Göğüsü

Kestaneli Hindi Göğüsü Yapılışı Hazırlanış Şžekli:

Hindi göğüsleri döverek inceltin. Kestaneyi haşlayıp kabuklarını soyduktan sonra iyice ezin. Havucu ince rendeleyin. Yarım kaşık tereyağını kızdırıp havuçları ilave ederek 2-3 dakika çevirin. Elmayı rendeleyip limon suyu ile karıştırın.Çukur bir kapta ezilmiş kestane, havuç, elma, tuz, biber, tarçın ve çok ince kıyılmış dereotunu karıştırın. Kremayı yavaş yavaş ekleyerek koyu ve kıvamlı bir harç elde edin.İki dilim füme hindinin üzerine bir dilim hindi göğsü yayıp içine hazırladığınız harçtan ilave ederek rulo yapın. Mutfak ipliğiyle bağlayın.Kalan tereyağını tavada kızdırıp hindi rulolarını çevirerek kızartın. Kenarı yüksek bir fırın kabına alıp yarım su bardağı tavuk suyu ekleyin. Orta ısılı fırında iyice yumuşayana kadar 25-30 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.Not: Ruloları pamuk ipliği veya maydanoz sapları ile bağlayabilirsiniz. Hindi fırında pişerken, sık sık tepsideki suyundan kaşıkla alıp hindinin üzerine gezdirin. Daha sonra servise sunabilirsiniz. Afiyet olsun.


Kestaneli Hindi Göğüsü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder