21 Aralık 2012 Cuma

Kestaneli kek

MALZEMELERİ:

4 adet yumurta
15O gr. pudra şeker
130gr. margarin (eritilmiş)
300 gr. hazır kestane püresi
200 gr. ince çekilmiş fındık
1.5 paket vanilya
1 paket süt kreması (arzuya göre)

Kestaneli Kek

kestaneli kek tarifi

kestaneli kek tarifi, resimli kestaneli kek tarifi yaoılışı hazırlanışı

Kestaneli keke tarifi yapılışı:
(1) Yumurta ve pudra şekeri derin bir cam kabın içerisine alıp mikserle önce düşük sonra yüksek devirde (yumurtalar kabarıp beyaz-laşana kadar) 4-5 dakika çırpın. Eritilip ılıtılmış margarini (margarini önceden eritip ılıtın) ekleyip birkaç dakika çırpın. Kestane püresini ilave edip çırpmaya devam edin. Sırasıyla fındık ve vanilyayı ekleyin ve 5 dakika daha çırpın.
(2) Hamuru yağlanmış ve un serpilmiş kek kalıbına döküp spatula ile üzerini düzeltin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında (fırının kapağını açmadan) 35- 40 dakika pişirin.
(3) Keki fırından alıp tel ızgara üzerine ters çevirin. Ilınması için bekletin. Keki kalıplan çıkarıp servis tabağına alın. Üzerine arzuya göre üzerine tel süzgeç ile pudra şeker serpin. Servis yapmadan 5 dakika önce kekin üzrine krema dökerek servis yapın.
öneri: Kekin üzerine döktüğünüz kremayı bir çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu rendesi ekleyerek farklı bir tat elde edebilirsiniz.


Kestaneli kek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder