21 Aralık 2012 Cuma

Browni Tarifi

MALZEMELERİ:

300 gr. bitter çikolata
150 gr. margarin
150 gr. toz şeker
1 paket vanilya
200 gr. çekilmiş ceviz
150 gr. un
3 adet yumurta

Browni

browni tarifi

browni,browni tarifleri

Browni tarifi YAPILIŞI:
(1) Bitter çikolatayı küçük parçalaıa bölüp bir kaba alın. Margarini de çikolataya ekleyin. Kabı içi sıcak su dolu bir başka kabın üzerine (benmari usulü) oturtun. Çikolata iyice eriyene kadar kısık ateşte karıştırın. Ocaktan alıp bekletin.
(2) Yumurta ve toz şekeri derin bir cam kabın içerisine alıp mikser ile yumurtalar beyazlaşıp kabarana kadar çırpın. Un (unu eleyin) ve vanilyayı ekleyip birkaç dakika daha mikserle çırpın. Eritilmiş çikolatayı ve cevizi ilave edip malzemeleri birbirine yedirene kadar tahta kaşıkla alttan üste doğru karıştırın.
(3) Kelepçeli kek kalıbını yağlayın. Kek hamurunu döküp üzerini spatula ile düzelterek yayın.
(4) 10 dakika önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Fırından alın soğumaya bırakın. Kalıptan çıkarıp kare şeklinde dilimleyerek servis yapın.


Browni Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder