27 Aralık 2012 Perşembe

Etli Dolma

Malzemeler

2 adet kabak
2 adet patlıcan
4 adet dolmalık biber
2 kırmızı etli biber
250 gr kıyma (dana, koyun karışık)
1 çay bardağı pirinç

etli dolma tarifleri

Etli Dolma tarifleri, Resimli Etli Dolma tarifi

ETLİ DOLMA TARİFİ

Kabakları kazıyın, ortadan ikiye bölün içlerini oyun. Patlıcanları ortadan ikiye bölün içlerini oyun, biberleri de temizleyin hepsini yıkayın süzün. Bir kapta kıyma, soğan, pirinç, tuz, karabiber, salçayı ve maydanozu iyice karıştırın. Yağın yarısını ve bir çay bardağı su koyup içi iyice karıştırın. Kabak, biber ve patlıcanları doldurun tencereye dizin. Kalan yağı üzerine gezdirin, üzerine cam bir kapak kapatıp 2 su bardağı su koyun tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte 35-40 dakika pişirin üzerine nane serperek servis yapın.


Etli Dolma

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder