Malzemeler :
2 tane palamut balığı
4 adet domates
1 baş soğan
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 limon
Karabiber
Tuz ve maydanoz
Fırında Palamut Buğulama Nasıl Yapılır ?
Balıkların içini temizleyin, başları atın ve yüzgeçleri kesin. Yıkandıktan sonra her balıktan ikişer fileto çıkarın. Zeytinyağıyla yağlanmış tepsiye balık filetoları yerleştirin. Tuz ve karabiber serptikten sonra rendelenmiş ve sıkılarak suyu alınmış soğan üstüne yayın. Dilimlenmiş domatesleri de balıkların üstüne ve çevresine yaydıktan sonra, kesilmiş limon dilimleriyle süsleyin. Maydanoz yapraklarından serpin. Kalan zeytinyağı da gezdirilerek dökün ve çok az sıcak su dökerek tepsiyi orta ısılı fırına sürün. Balıklar pişince fırından çıkarın ve servis yapın.
Palamut Buğlama
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder