MALZEMELERİ:
250 gr. tereyağı
6 çorba kaşığı pudra şeker
1 adet yumurta sarısı
Yarım su bardağı çekilmiş ceviz
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
4.5 su bardağı un
ÜZERİ İÇİN:
1 çorba kaşığı pudra şeker
Cevizli Kurabiye
Cevizli Kurabiye Tarifi YAPILIŞI:
(1) Oda ısısında bekletilmiş tereyağını hamur yoğurma kabına alın. Pudra şeker, yumurta sarısı ve vanilyayı ekleyip elinizle iyice karıştırın. Ceviz ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Unu azar azar yedirerek ilave edip yumuşak kıvamda pütürsüz bir hamur yoğurun. üzerini örtüp 20 dakika bekletin.
(2) Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerine alıp merdane ile yarım santim inceliğinde açın. Hamuru kalp şekilli üç değişik hamur kesici kalıpla kesin. Elde ettiğiniz kalp hamurları yağlı kağıtla kaplı fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. 10 dakika önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin.
(3) Fırından çıkartıp ılımaya bırakın. Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.
Cevizli Kurabiye
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder