26 Aralık 2012 Çarşamba

Bademli Kurabiye

Kurabiye İçin Malzemeler

1 Paket Margarin
2 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Kadar Pudra Şekeri
1 Çay Bardağı Kadar Çekilmiş Tuzsuz Badem
Yeterince Un

Kurabiyenin Üzeri İçin
Çikolata Sosu ve 1 Çay Bardağı Kadar Tane Badem
Bademli Kurabiye

Bademli Kurabiye

bademli kurabiye

Bademli Kurabiye tarifleri, Tatlı Kurabiye tarifleri, Resimli Bademli Kurabiye

 

Kurabiyenin Hazırlanışı
Büyükçe bir kap içerisine kurabiyenin hamuru için gerekli malzemeleri koyun ve ele yapışmayacak şekilde hamur elde edinceye dek hamur ilave ederek iyice yoğurun. Hazırlamış olduğunuz kurabiye hamurunu üzerini kapatıp buzdolabında yarım saat kadar dinlendirmeye bırakın. Hamurun dinlemesi bittikten sonra merdane yardımıyla açıp kurabiye kalıpları yardımıyla hamurdan istediğiniz şekilleri çıkartın. Kurabiyeler için kullanacağınız tepsiye yağlı kağıt serip kurabiyeleri aralıklarla dizin. Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 20 dakika kadar pişirin. Kurabiyeler piştikten sonra soğuması için oda sıcaklığından beklemeye bırakın. Kurabiyeler soğuduktan sonra üzerlerine çikolata sosu döküp bir adet badem ile süsleyebilirsiniz.


Bademli Kurabiye

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder