Kurabiye İçin Malzemeler
2 Çay Bardağı Kadar Toz Şeker
1 Paket Margarin
1 Çay Bardağı Kadar Yoğurt
1 Paket Tarçın
Yeteri Kadar Un
Kızartma Yağı
Ay Kurabiyesi
Ay Kurabiyenin Hazırlanışı
Öncelik yağınızı porselen bir kap içerisine ince ince kıydıktan sonra üzerine şeker ve yoğurdu ilave edip iyice karıştırınız. Karışımın içerisine azar azar unu ilave edip yoğurmaya başlayınız. Hamurun kıvamını kulak memesi kıvamında daha yumuşak hale getiriniz. Hazırlamış olduğunuz hamuru yarım parmak kadar kalınlıkta açınız ardından bardak yardımıyla ay şeklinde kesiniz. Hamurları bol yağda kızartınız ve kızaranları süzgeç yardımıyla yağını süzüp alınız. Hafifçe soğumasının ardından tarçın ile karıştırılmış olan karışıma bulayıp servis yapabilirsiniz.
Ay Kurabiyesi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder