25 Aralık 2012 Salı

Bezelye Çorbası

Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak, hastalıklara karşı vücudunuzu koruyacak nefis bir önerimiz var: etli bezelye çorbası tarifi! Akşam yemeklerine sıcak bir başlangıç için güvenle deneyebilirsiniz. kolayyemektariflerli.biz

Malzemeler:

300 gram kuzu eti
500 gram bezelye
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 adet salçalık kırmızıbiber
1 yemek kaşığı un
4 su bardağı sıcak et suyu veya su
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Damak tadınıza göre tuz, karabiber

Üzeri için,

1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

bezelye corbasi tarifi 300x300

Bezelye Çorbası, Resimli Bezelye Çorbası tarifi

Bezelye Çorbası Tarifi Hazırlanışı,

Kuzu eti, soğan, sarımsaklar ve kırmızıbiberi tavla zarı büyüklüğünde doğrayın.
Ayçiçek yağını tencereye alıp ısıtıp soğan ve sarımsakları ekleyip yumuşayıncaya kadar soteleyin.
Kırmızıbiberi ilave ettikten sonra etleri üzerine ekleyip sotelemeye devam edin.
Etlerin rengi dönünce bezelyeyi ilave edip karıştırın.
1 yemek kaşığı unu ekleyip tekrar karıştırın.
4 su bardağı sıcak su, ince kıyılmış taze biberiye, tuz ve karabiberi ilave edin.
Kısık ateşte bir taşım pişirin.
Tereyağı ve kırmızı pul biberi ayrı bir yerde kızdırın.
Pişen çorbaya ekleyip karıştırıp sıcak servis yapın.


Bezelye Çorbası

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder