10 Nisan 2013 Çarşamba

Bakla Kızartması

Taze Bakla Kızartması için İhtiyaç Listesi:


Yarım kg bakla

1 litre su

1 adet limonun suyu

2 çorba kaşığı un

1 çay kaşığı toz zencefil

Tuz, karabiber


Taze Bakla Kızartması için:

Sıvıyağ

Sos için: 1 adet domates

1 çorba kaşığı zeytinyağı

2 çorba kaşığı domates salçası

1 diş sarmısak

1 tutam toz zencefil

1 adet kesmeşeker

1 kahve fincanı su, tuz


Taze Bakla Kızartması 300x188

Bakla Kızartması tarifi, Resimli Bakla tarifleri


Taze Bakla Kızartması Yapılışı


BAKLAYI ayıklayıp yıkayın. Su ve limon suyunu bir tencereye alın. Kaynamaya başlayınca baklayı tencereye alıp yarı yarıya haşlayın. Süzüp kurulayın. Un, zencefil, karabiber ve tuzu harmanlayıp baklayı bu karışıma bulayın. Daha sonra kızgın yağda önlü arkalı kızartın. Fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarın. Sosu için, domatesin kabuğunu soyup küp doğrayın. Zeytinyağını bir tavaya alıp salça, küp doğranmış domates, kıyılmış sarmısak, zencefil, kesmeşeker ve tuz ilave edip karıştırarak birkaç dakika sote edin. Suyu ekleyip kısık ateşte 5 dakika pişirin ve ocaktan alın. Baklayı servis tabağına aktarın. Üzerine sos gezdirip servis yapın.



Bakla Kızartması

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder