21 Nisan 2013 Pazar

Peynirli Gül Böreği

Peynirli Gül Börek için malzemeler:


3 adet yaprak yufka

1.5 su bardağı süt

4 adet orta boy yumurta

1.5 çorba kaşığı yoğurt

1 çay bardağı zeytinyağı

250 g beyaz peynir veya tulum loru

Susam


peynirli gul boregi 300x225

Oeynirli Gül Böreği tarifi


Peynirli Gül Börek Tarifi ve yapılışı:


1- Geniş bir kasenin içinde süt, yoğurt, sıvıyağ ve 3 adet yumurta koyularak iyi bir şekilde çırpılır.

2- Diğer taraftan başka bir kasenin içine son kalan yumurtanın akı koyulur ve peynir ile karıştırılır.

3- Bütün yaprak yufka tezgahın üzerine serilir ve yukarıdaki karışım bol miktarda fırça yardımıyla sürülür.

4- Bu yufka daha sonra dörde bölünür ve kenar kısmına peynir koyularak ince şerit şeklinde yayılır. Daha sonra sigara böreği gibi sarılır ve döndürülerek gül şekli verilir.kolayyemektarifleri.biz

5- Bu işleme tüm yufkalar bitinceye kadar devam edilir ve buzdolabında 30 dakika bekletilir.

6- Küçük çukur bir kasenin içine son kalan yumurta sarısı ve 1 çorba kaşığı zeytinyağı koyularak karıştırılır.

7- Buzdolabında bekletilen börekler tepsiye dizilir ve yumurtanın sarısı sürülerek üzerine susam serpilir.

8- Önceden 170 oC’ye ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirilir.



Peynirli Gül Böreği

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder