Peynirli Gül Börek için malzemeler:
3 adet yaprak yufka
1.5 su bardağı süt
4 adet orta boy yumurta
1.5 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
250 g beyaz peynir veya tulum loru
Susam
Peynirli Gül Börek Tarifi ve yapılışı:
1- Geniş bir kasenin içinde süt, yoğurt, sıvıyağ ve 3 adet yumurta koyularak iyi bir şekilde çırpılır.
2- Diğer taraftan başka bir kasenin içine son kalan yumurtanın akı koyulur ve peynir ile karıştırılır.
3- Bütün yaprak yufka tezgahın üzerine serilir ve yukarıdaki karışım bol miktarda fırça yardımıyla sürülür.
4- Bu yufka daha sonra dörde bölünür ve kenar kısmına peynir koyularak ince şerit şeklinde yayılır. Daha sonra sigara böreği gibi sarılır ve döndürülerek gül şekli verilir.kolayyemektarifleri.biz
5- Bu işleme tüm yufkalar bitinceye kadar devam edilir ve buzdolabında 30 dakika bekletilir.
6- Küçük çukur bir kasenin içine son kalan yumurta sarısı ve 1 çorba kaşığı zeytinyağı koyularak karıştırılır.
7- Buzdolabında bekletilen börekler tepsiye dizilir ve yumurtanın sarısı sürülerek üzerine susam serpilir.
8- Önceden 170 oC’ye ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirilir.
Peynirli Gül Böreği
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder