18 Nisan 2013 Perşembe

Güveçte Pastırmalı Kuru Fasulye

Güveçte Pastırmalı Kuru Fasulye Tarifi ve Malzemeler


1 büyük kurusoğan

2 yemek kaşığı domates salçası

2 su bardağı kuru fasülye

8-9 dilim pastırma

3 yemek kaşığı tereyağ

4 su bardağı sıcak su


Güveçte Pastırmalı Kuru Fasülye 300x250

Güveçte Pastırmalı Kuru Fasulye, Güveç Tarifleri


Güveçte Pastırmalı Kuru Fasulye Tarifi ve Yapılışı :


Kuru fasülyeleri bir gece önceden sıcak suya koyun. Ertesi gün suyunu süzdürüp üzerini 2-3 parmak geçecek kadar suda diri kalacak şekilde haşlayın. Suyunu süzün. Soğanları küp küp doğrayın. Toprak güveçte tereyağında soğanları soteleyin. Salçayı ekleyip birkaç kez kavurun. Pastırmaları ikiye veya üçe bölüp ekleyin. Ardından fasulyeleri katıp sıcak su ekleyin. Karıştırıp güvecin kapağını kapatın. Çok kısık ateşte yaklaşık 1,5 saat pişirin. İndirmeye yakın tuzunu kontrol edip ekleyebilirsiniz. Dilerseniz pul biber katabilirsiniz, ayrı bir lezzet katıyor. Fasulye seçerken özen göstermenizi tavsiye ederim. Rize’nin kuru fasulyesinin meşhur olmasının en büyük nedeni kullandıkları malzemedir. Bakkal veya marketten almaktansa halk pazarlarından almanızı tavsiye ederim. Afiyet olsun…


Not; Kendinizde De İster Sucuklu da Yapabilirsiniz.


Tarif Sahibi : Ahmet Sakin



Güveçte Pastırmalı Kuru Fasulye

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder