Güveçte Pastırmalı Kuru Fasulye Tarifi ve Malzemeler
1 büyük kurusoğan
2 yemek kaşığı domates salçası
2 su bardağı kuru fasülye
8-9 dilim pastırma
3 yemek kaşığı tereyağ
4 su bardağı sıcak su
Güveçte Pastırmalı Kuru Fasulye Tarifi ve Yapılışı :
Kuru fasülyeleri bir gece önceden sıcak suya koyun. Ertesi gün suyunu süzdürüp üzerini 2-3 parmak geçecek kadar suda diri kalacak şekilde haşlayın. Suyunu süzün. Soğanları küp küp doğrayın. Toprak güveçte tereyağında soğanları soteleyin. Salçayı ekleyip birkaç kez kavurun. Pastırmaları ikiye veya üçe bölüp ekleyin. Ardından fasulyeleri katıp sıcak su ekleyin. Karıştırıp güvecin kapağını kapatın. Çok kısık ateşte yaklaşık 1,5 saat pişirin. İndirmeye yakın tuzunu kontrol edip ekleyebilirsiniz. Dilerseniz pul biber katabilirsiniz, ayrı bir lezzet katıyor. Fasulye seçerken özen göstermenizi tavsiye ederim. Rize’nin kuru fasulyesinin meşhur olmasının en büyük nedeni kullandıkları malzemedir. Bakkal veya marketten almaktansa halk pazarlarından almanızı tavsiye ederim. Afiyet olsun…
Not; Kendinizde De İster Sucuklu da Yapabilirsiniz.
Tarif Sahibi : Ahmet Sakin
Güveçte Pastırmalı Kuru Fasulye
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder