17 Nisan 2013 Çarşamba

Kabak Yemeği

Kabak sofralarımızdan eksik etmemiz gereken zebze yemeklerinden biri bunu birde kuşbaşı et ilave ettikmi hairka bir kabak yemeği ortaya çıkıyor. Bizim geleneklerimizde birçok yemek kuşbaşı et ile kullanılır. affiyet olsun.


Kabak Yemeği için Gereken Malzemeler


4-5 adet kabak, 250 gram kuşbaşı kuzu eti

3 çorba kaşığı tereyağı

2 adet soğan, 3 diş sarmısak

1’er çorba kaşığı domates ve biber salçası

Yarım demet maydanoz, 1 su bardağı sıcak su, tuz


Kabak Yemeği 300x188

Kabak Yemeği Kabak yemek Çeşitleri, Sebzeli Yemek Tarifleri


Etli Kabak Yemeği Tarifi ve Hazırlanışı:


KABAKLARIN kabuklarını soyun. Önce ikiye bölün, daha sonra verev doğrayın. Eti tereyağı, kıyılmış soğan ve sarmısakla birlikte bir tencereye alın. 10 dakika karıştırarak kavurun. Kabağı ekleyip 5 dakika pişirin ve salçaları katın. Bir iki dakika sonra suyunu ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Tencerenin kapağı kapalı olarak orta ateşte 20 dakika pişirin. Kıyılmış maydanoz ekleyip ocaktan alın.



Kabak Yemeği

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder