25 Nisan 2013 Perşembe

Şekerpare

Şekerpare için Gereken Malzemeler:


1 adet yumurta

Yarım paket margarin

1 çay bardağı pudra şekeri

1 çay bardağı irmik

1 çay bardağı sıvı yağ

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu


Alabildiği kadar un(kulak memesi kıvamı)


Şerbeti için;

4 su bardağı su


3 Su bardağı şeker


Çeyrek limon


Üzeri için: 1 adet yumurta


sekerpare

Şekerpare Tarifi, tatlı tarifleri


Şekerpare Tarifi ve Hazırlanışı:


Öncelikle şerbet 10 dk kadar kaynatınız.En son limon suyunu ekleyiniz.5 dk daha kaynatın ve soğumaya bırakınız.Hamur için; Un ve kabartma tozu ile vanilya bir kaba eleyiniz.Öncelikle 1,5 su bardağı unla başlayınız. Ayrı bir kapta yumurta, margarin, sıvı yağ, irmik, pudra şekerini iyice karıştırınız.Daha sonra unu yavaş yavaş ekleyin ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediniz.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yassı şekil veriniz.Yağlanmış tepsiye diziniz.Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çatalla çiziniz. 170-180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Pişen şekerpareyi başka bir tepsiye alın ve ılık şerbet dökünüz. Tepsinin üzeri kapatın ve ılık fırına tekrar koyunuz.Fırının kapağını kapatmayınız.Şekerpare hazır.



Şekerpare

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder