Türlü Tarifi için Gereken Malzemeler:
1 adet patlıcan
1 adet kabak
2 adet yeşil biber
8 adet taze fasulye
2 adet patates
1 adet orta boy soğan
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı karabiber,pul biber
1 çay bardağı sıvıyağ
Tuz
2 çay bardağı su
Yaz Türlü Tarifi ve Hazırlanışı:
- Öncelikle patlıcanları alaca (siyah-beyaz şerit olacak şekilde) soyun ve daha sonra doğrayınız.
- Tuzlu suda 5-10 dk. bekletiniz.Kabak, patates, taze fasulye ve biberleri de doğrayınız.
- Domatesleri rendeleyiniz.Soğanı piyazlık (yarım ay şeklinde), sarımsağı doğrayınız.
- Salçayı iki çay bardağı su ile eritiniz.Tuzu ve yağı da ekleyip karıştırınız.
- Patlıcanları sudan alın ve hafifçe suyunu sıkınız.Bir tencereye, tüm sebzeleri, soğan, sarımsak ve salçalı karışımı koyun ve karıştırınız.İ
- lk önce harlı ateşte, suyu kaynayınca altını kısarak sebzeler kolayyemektarifleri.biz yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
- Arada suyunu çekip çekmediğini kontrol edin, çekmişse azıcık su ekleyiniz.Yaz türlüsü hazır.
Türlü Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder