25 Nisan 2013 Perşembe

Türlü Tarifi

Türlü Tarifi için Gereken Malzemeler:


1 adet patlıcan

1 adet kabak

2 adet yeşil biber

8 adet taze fasulye

2 adet patates

1 adet orta boy soğan

1 diş sarımsak

1 yemek kaşığı biber salçası

1 çay kaşığı karabiber,pul biber


1 çay bardağı sıvıyağ

Tuz

2 çay bardağı su


yaz turlusu

Türlü Tarifi, yaz türlüsü tarifi


Yaz Türlü Tarifi ve Hazırlanışı:


  • Öncelikle patlıcanları alaca (siyah-beyaz şerit olacak şekilde) soyun ve daha sonra doğrayınız.

  • Tuzlu suda 5-10 dk. bekletiniz.Kabak, patates, taze fasulye ve biberleri de doğrayınız.

  • Domatesleri rendeleyiniz.Soğanı piyazlık (yarım ay şeklinde), sarımsağı doğrayınız.

  • Salçayı iki çay bardağı su ile eritiniz.Tuzu ve yağı da ekleyip karıştırınız.

  • Patlıcanları sudan alın ve hafifçe suyunu sıkınız.Bir tencereye, tüm sebzeleri, soğan, sarımsak ve salçalı karışımı koyun ve karıştırınız.İ

  • lk önce harlı ateşte, suyu kaynayınca altını kısarak sebzeler kolayyemektarifleri.biz yumuşayıncaya kadar pişiriniz.

  • Arada suyunu çekip çekmediğini kontrol edin, çekmişse azıcık su ekleyiniz.Yaz türlüsü hazır.


Türlü Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder