5 Nisan 2013 Cuma

Enginar Çorbası

Enginar Çorbası için Gereken Malzemeler


4 adet enginar (konserve)

1 adet soğan

Yarım çay bardağı sıvıyağ

Yarım demet dereotu (istenilirse)

1 çay bardağı krema (isteğe bağlı)

Tuz

1 adet havuç

3 kaşık un


enginar corbasi 300x224

Engin Çorbası Tarifi, Sebzeli Çorba Tarifleri, Oktay Usta Çorba Tarifleri


Enginar Çorbası Tarifi ve Yapılışı:


Havuçlar kibrit şeklinde doğranır.Soğan sıvı yağ içinde kavrulur.Ardından ince ince kesilmiş enginarlar ilave edilir.Un da ilave edilerek 5 dakika daha kavrulur.Enginarlar konserve olduğu için zaten yumuşak olduğundan çok fazla kavurmaya gerek yok.İçine 7-8 bardak su ilave edilir.Bir el blendırı tutularak çorba pürüzsüz hale getirilir.Ayrı yerde kavrulan havuçlar içine ilave edilerek 7-8 dakika daha pişirilir.

Ocaktan alındıktan sonra krema ve ince kıyılmış dereotu ilave edilerek servis edilir.



Enginar Çorbası

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder