Enginar Çorbası için Gereken Malzemeler
4 adet enginar (konserve)
1 adet soğan
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım demet dereotu (istenilirse)
1 çay bardağı krema (isteğe bağlı)
Tuz
1 adet havuç
3 kaşık un
Enginar Çorbası Tarifi ve Yapılışı:
Havuçlar kibrit şeklinde doğranır.Soğan sıvı yağ içinde kavrulur.Ardından ince ince kesilmiş enginarlar ilave edilir.Un da ilave edilerek 5 dakika daha kavrulur.Enginarlar konserve olduğu için zaten yumuşak olduğundan çok fazla kavurmaya gerek yok.İçine 7-8 bardak su ilave edilir.Bir el blendırı tutularak çorba pürüzsüz hale getirilir.Ayrı yerde kavrulan havuçlar içine ilave edilerek 7-8 dakika daha pişirilir.
Ocaktan alındıktan sonra krema ve ince kıyılmış dereotu ilave edilerek servis edilir.
Enginar Çorbası
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder