11 Nisan 2013 Perşembe

Kruvasan

Kruvasan için Gerekli Malzemeler:


1/2 kilo un

2 yemek kaşığı yaş maya

1 paket margarin

1 çay bardağı pudra şekeri

1/2 çay bardağı ılık su

2 yumurta

Bir fiske toz şeker ( mayanın içerisine katmak için )

1 tutam tuz

Susam

Çörek otu


kruvasan tarifi

Kruvasan Tarifi, Tatlı Tarifleri ve Çeşitleri


Kruvasan Tarifi ve Hazırlanışı:


Kruvazanı hazırlamaya unu yoğrulması için derin bir kaba alarak başlarız. Ortası havuz şeklinde çukur olarak açılarak üzerine ılık ve şekerli suda eritilen maya, iki yemek kaşığı margarin, pudra şekeri ve bir fiske tuz ilave edilip ardından yoğrulur. Hamurun üzerine nemli bir tülbent örtülerek mayalanmaya bırakılır. Daha sonra mayası gelmiş olan hamur açılması un serpilmiş olan tezgâha alınarak incecik açılır. Açılan hamurun üzerine geride kalan yağ eritilip sürülür bohça şekli verilerek 20 dakika kadar tülbendin altında dinlendirilir. Bu sürenin sonunda hamuru merdane ile dikdörtgen şeklinde açın ve yaklaşık 12 cm. uzunluğunda parçalara ayırın. Hamurların kalınlığı yarım cm. den az olmamalıdır. Kenarları kesilip üçgenler elde edilir ve bu 12 cm.lik kenardan rulo şeklinde sarılıp uçları birleştirilir. Hazırlanan hamurlar yağlanmış tepsiye veya yağlı kâğıdın üzerine serilerek 15 dakika bekletilir. Daha sonra üzerlerine güzel kızarması için yumurtanın sarsı sürülür. Yumurta sarısı sürülen hamurların üzerine susam ve çörek otu serpilerek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişmeye bırakılır.



Kruvasan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder